Kina og USA opnår positiv og konkret fremgang

- Jun 04, 2018-

Kina og USA har udvekslet synspunkter inden for landbrug og energi, hvilket giver positive og konkrete fremskridt, ifølge en erklæring om søndagen.Kinesisk vicepræsident Liu Han afholdt samtaler med den besøgende amerikanske handelsminister Wilbur Ross i Beijing lørdag og søndag.


Forhandlingerne var en fortsættelse af forhandlingerne i Beijing for en måned siden og i Washington for to uger siden. De to sider udstedte en fælles erklæring i Washington i sidste måned, hvorved man styrker økonomisk og handelsmæssigt samarbejde mellem de to lande.

Læs mere: Trump møder præsident Xi's særlige udsending Liu He


Ifølge udsagnet om søndagen var resultaterne i forhandlingerne baseret på begge sideres indsats og forudsætningen om ikke at bekæmpe en handelskrig. Hvis den amerikanske side gjorde handelsmæssige sanktioner, herunder takstforhøjelsen, vil resultaterne ikke træde i kraft.


Kina opfordrede den amerikanske side til at holde sit løfte om bilaterale handelsspørgsmål og handle i overensstemmelse med ånden i den fælles erklæring, sagde det kinesiske udenrigsministeriums talsmand Hua Chunying onsdag.


Kilder: Xinhua, chinadaily.com.cn Klik her for lyd og oversættelse af historien.