Store udsving i Yuan usandsynligt

- Jun 23, 2018-

Valutakursen for yuanen svækkedes til en fem måneders lav mod amerikanske dollar på fredag, men analytikere sagde, at de ikke havde forventet, at kinesiske suthorities skulle bruge afskrivninger på den kinesiske valuta som en måde at hjælpe det med at få gennem handelsspændinger med USA .


De sagde også, at der sandsynligvis ikke ville være nogen drastiske udsving i yuanen, baseret på landets økonomiske modstandsdygtighed.


Yuanens centrale paritetsrente, hvorom yuanens spotkursen må stige eller falde med 2 procent hver handelsdag, svækket med 98 basispoint til 6.4804 mod USD på fredag, den laveste siden den 12. januar ifølge Kina Foreign Exchange Trade System.


"Yuanens seneste svaghed er primært på grund af stigningen i amerikanske dollar", siger Raymond Yeung, cheføkonom for Greater China i Australien og New Zealand Banking Group.


"Kinas centralbank vil sandsynligvis opretholde den nuværende politik for at tillade yuanens valutakurs at flytte på et rimeligt niveau," sagde Yeung. "Kina vil ikke og har ikke til hensigt at skubbe til konkurrencedygtige afskrivninger."


Den amerikanske dollar satte pris på andre store valutaer og svækkede eksportens amerikanske konkurrenceevne, som vil udvide handelsunderskuddet, tilføjede han.


Guan Tao, tidligere direktør for den internationale betalingsafdeling i State Administration of Foreign Exchange, foreslog, at udenlandske valutainvestorer hverken overreagerer handelsdisputen eller slår bearish om yuanen. "På mellemlang og lang sigt er muligheden slank, at der vil være dybe afskrivninger på yuanen," siger Guan.


En talsmand fra Udenrigsministeriet sagde i en erklæring om tirsdag, at den kinesiske økonomi har fastholdt stabil og solid vækstmoment siden maj, effektivt stabiliserer markedets forventninger og tilpasser sig bedre til ændringer i det eksterne miljø. "Det (den stabile økonomi) har givet den grundlæggende garanti for det glatte marked for valutamarkedet," sagde talsmanden.


Ifølge en nylig undersøgelse fra centralbanken styrkes de kinesiske iværksætters tillid til den fremtidige forretning i andet kvartal, som er vist ved et indeks, der steget til 75,8 fra 74,2 i de første tre måneder på grund af robust økonomisk vækst og fremtrædende resultater af high- kvalitetsudvikling.


Den styrkende dollar har medført markedsvolatilitet i år, især i vækstøkonomier, og investorer udtrykte yderligere bekymringer, efter at administrationen af amerikanske præsident Donald Trump truede med at slå en 10 procent takst på 200 milliarder dollar af kinesiske produkter.


Zhao Xijun, viceminister for finansministeriet ved Renmin University of China, sagde den lunske amerikanske handelspolitik og US Federal Reserve's pengepolitiske normalisering har for nylig ført til drastiske udsving og usikkerheder på de globale finansmarkeder samt for den kinesiske valuta marked.


Efter Fed's renteforhøjelse styrket den amerikanske dollar den seneste uge til sit højeste niveau i mere end et år mod andre store valutaer.


"Kina har påbegyndt forebyggende foranstaltninger for at dæmpe de negative konsekvenser af stigende handels- og investeringsspændinger mellem Kina og USA", siger Iris Pang, økonom hos ING Bank.


Hun sagde, at hun troede, at yderligere åbning af landets finansielle marked vil tiltrække flere kapitalindstrømninger i den nærmeste fremtid for at kompensere for udstrømninger fremkaldt af forventningen om yuanens svækkelse, og det kunne bidrage til at holde valutareserverne på et stabilt niveau.